Baze de date – email SPAM
bazae-de-date-spam

Baze de date – email SPAM

bazae-de-date-spamSi in domeniul publicitatii prin email, ca in mai toate afacerile prin internet, s-au strecurat o multime de sarlatani ce abuzeaza de necunoasterea administratorilor si operatorilor comerciali ai firmelor mici.

„Publicitate prin email” este masca sub care din ce in ce mai multi sarlatani pacalesc zeci de naivi, administratori ai unor firme marunte, de a cumpara o baza de date cu 550.000 de adrese de email, ba chiar cu milioane de adrese de email.

Promisiunea lor ? baza de date este actualizata recent, toate adresele de email sunt verificate si sunt obtinute prin abonarea diferitelor persoane sau firme la unul din serviciile lor etc… PROSTII.

In realitate adresele de email respective sunt obtinute prin metode ilegale, prin programe de tip virus ce acceseaza automat tot ce misca in internet si contine caracterul „@”.

Este o NAIVITATE sa cumperi asa ceva, de fapt este si ILEGAL, atat sa vinzi cat si sa cumperi dar mai ales sa folosesti.

Mesajele vin de obicei cu subiecte ca:

– Pret mic + Server de email gratuit | In Atentia domnului Administrator | BAZE DE DATE indispensabile afacerii tale si alte prostii care pot pacali doar administratorii unor firme mici ce nu cunosc nici legea in domeniu, nici termenii si nici rolul unei campanii de email marketing.

Ce platiti

O baza de date cu niste mii sau milioane de adrese de email. DA este ILEGAL atat vanzarea cat si cumpararea dar mai ales detinerea si folosirea lor in aceste conditii.

Ce primiti

O lista prosteasca de adrese de email culese abuziv din internet, o lista de adrese ale unor companii sau persoane disperate de aceasta TEAPA grosolana, persoane ce primesc zilnic de la zeci, sute si pana la mii de mesaje email ce sunt sterse automat si aloca resurse importante in incercarea disperata de a bloca aceste oferte comerciale de tip SPAM.

Imagine

Firmele si persoanele ce folosesc aceasta metoda de publicitate sunt etichetate automat ca fiind persoane sau firme cu credibilitate indoielnica, cu disperarea de a vinde ceva chiar si folosind metode ilegale.

Cine ar cumpara online un produs de la o firma care foloseste metode de contact ilegale, furate si vandule la colt de … internet ? eu nu.

Disperarea companiilor este de a scapa de aceste mesaje si de persoanele, ofertele si firmele amarate ce apeleaza la stfel de solutii josnice.

DA, doar o FIRMULITA AMARATA apeleaza la o astfel de solutie ILEGALA si IMORALA.

Folosind o astfel de baza de date sau serviciu de trimitere email veti obtine GARANTAT IZOLAREA.

Cum scapam de SPAM

Procedura filtre ANTISPAM

Prima reactie este de a identifica adevaratul domeniu de trimitere si adresa IP a serverului.

Escrocii folosesc o metoda prin care respectivul email pare ca vine de la o adresa de email dar in 99% dintre cazuri adevaratul domeniu al serverului de trimitere il veti afla apasand butonul „View all headers” sau „Vizualizeaza sursa”.

Desi mesajul pare a fi trimis de la:
From: „Adrese de email” office@catalogfirme.info

In realitate veti observa ca el vine de la:
Received: from mail.catalogfirme.mc-srv.com (unknown [209.105.242.50])

Primul pas este de a crea filtre pe adresa IP 209.105.242.50, pe domeniul de trimitere *.mc-srv.com sau *.catalogfirme.mc-srv.com dar si pe domeniul ce pare ca a trimis mesajul *.catalogfirme.info
Folosim * pentru a bloca in viitor „orice”@catalogfrime.info

Pasul 2 este de a identifica numele firmei ce vinde produsele promovate in respectivul email de tip SPAM, nume, produse, telefon, fax, domeniu internet… orice cuvinte ce pot identifica respectiva firma si/sau activitatea specifica.

Aplicam astfel un nou set de filtre pe cuvinte sau combinatii in asa fel incat orice viitor email de la aceasta firma sa fie filtrat si sters automat.
Aici imaginatia este importanta, puteti crea filtre pe scuvinte din subiectul mesajului, pe continut/body etc.

Ne putem considera scapati o vreme, pana cand josnicii administratori ai respectivelor firme vor schimba adresa IP si/sau cuvintele folosite.

Externalizarea serviciului de newsletter sau email marketing

Aceasta actiune este de o naivitate crasa din partea celui ce disperat vrea sa vanda si el ceva. Cum functioneaza:

Firma X vrea sa vanda pantofi si apeleaza la firma y pentru a trimite mesaje de tip email cu promotia in curs.

Desigur firma y face SPAM la greu si mai trimite niste milioane de emailuri si pentru alte firme x1, x2, xn.

Este suficient sa primiti un singur email trimis de serverele firmei y pentru a identifica serverul de trimitere, domeniul si adresa IP.

Creem filtrul ca la metoda 1 si vom scapa de toate mesajele trimise de serverele lui y pentru toti fraierii ce vor plati bani grei pentru „promovare” x1, x2, xn etc.

Concluzii

NIMENI nu citeste un email de tip SPAM

Prin campanii de acest fel veti obtine GARANTAT ura si dispretul celor ce le receptioneaza.

Veti obtine IZOLAREA si asocierea cu niste amarati de tipul ASA NU